петак, 24. јун 2022.

КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ

 

Књижевно вече


            Последњег наставног дана, у петак, 24. јуна 2022. године од 19. часова одржано је књижевно вече литерарно-новинарске секције Вуковци. Том приликом угостили смо чланове УК ,,Јанко Веселиновић“: Милену Ћировић, Виолету Марић Пенић, Дејана Крсмана Николића, Милорада Јевтића и Драгољуба Бату Цветуљског.            Ово књижевно вече је било приказ свестраних талената наших ученика и завичајних стваралаца. Чланови УК читали су одломке својих романа или своје песме. Ученици су глумили, певали, свирали и читали своје радове, а публика није одустајала у свом стрпљењу да чује све оно што је спремљено због њих.

Ученице Андреа Гуцонић и Анастасија Бојић отвориле су вече песмом, а након њих су премијерно наступили фантастични и самоуверени прваци са своја два скеча. Многобројна публика је наградила њихов таленат дугим аплаузом.

У музичком делу програма учествовали су и Михаило Попадић (хармоника) и Хелена Илијашевић (певање).                                              

Ученици петог разреда су, за ову прилику, драматизацију одломка ,,Кирија“ Бранислава Нушића.


            Анастасија Илијашевић прочитала је свој рад ,,Мирис реке“.

            Вече је затворено онако како је и почела школска година – химном Републике Србије Боже правде.

            У организацији и свим припремама за једно овакво вече учествовали су ученици 5-8. разреда. Урадили су плакат, изнели столове и столице, побринули се за озвучење и уређење простора, а потом су све вратили на своје место. У договору са наставницом учествовали су и у писању програма.

Нема коментара:

Постави коментар